Spela på trav

5899463-harness-racing-racing-horses-harnessed-to-lightweight-strollers

Man kan vinna stora pengar om man spelar på trav. Det ger också möjlighet till en härlig dag utanför hemmet med atmosfär och högklassig sport.

Att spela på hästar kan ibland bara handla om tur: men störst chans att vinna stort får du så klart om du är lite mer insatt i kuskarna och hästarna. Ju mer du vet om sporten och deltagarna, desto bättre.

Hästsport är en av de populäraste tävlingarna i Sverige, vi är faktiskt en riktig hästnation. Vi ligger tvåa i Europa på flest antal hästar per innevånare, det enda landet som klår oss är Island. Det finns ungefär 39 hästar per 1000 innevånare, och detta ökar hela tiden. Denna statistik är från 2010 så det är mycket möjligt att vi är närmre första platsen idag än vi var då.

Trav, som ni förstår, har blivit en populär sport. V75 är näst största bettingformen i vårt land, slagen endast av Jack Vegas. Spel på trav styrs av ATG, de enda som får bedriva betting på travsport i Sverige. Eftersom staten kontrollerar (utan ägarintresse) ATG får den sin beskärda del av varje satsa slant, men majoriteten av pengarna går tillbaka till spelarna. Eftersom spel på trav innebär att man måste läsa på och luska ut vilka som är troliga vinnare, räknas det inte som ett turspel. Med det menas att man måste skatta på sina vinster (runt 30 %).